PORTRETTEN IN BRONS, KERAMIEK EN KUNSTHARS

Elly van de Vooren (1956)

In de jaren 70 en 80 heb ik naast mijn studie pedagogiek beeldhouwlessen gevolgd bij Jan van Luyn en Ellie Hahn. Na mijn studie ben ik jarenlang werkzaam geweest in het voortgezet onderwijs en in de gezondheidssector.  In 2000 heb ik de draad weer opgepakt en ben ik lid geworden van het Montfoorts Kunstenaars Collectief, waarna ik mij ben gaan toeleggen op mijn artistieke ontwikkeling. Onder meer heb ik de driejarige beeldende route gevolgd aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten en cursussen gedaan in beeldhouwen, bronsgieten en kunstgeschiedenis.

Portretten in opdracht
Ik heb mij gespecialiseerd in het maken van portretten in brons, keramiek of kunsthars. Een portret is een waardevol bezit voor jezelf of voor je dierbaren. De kunst van het portretteren is om het zelfbeeld van de geportretteerde en de blik van de kunstenaar te laten samenvallen in een treffend beeld. Dit is een spannend avontuur dat ik graag samen met de opdrachtgever aanga.

Werkwijze
Na een kennismakingsgesprek op mijn atelier, waarbij ik de verschillende mogelijkheden toelicht, worden in overleg houding, grootte en materiaal vastgesteld. Ik maak daarna een serie foto's. Het model komt een aantal keer een korte periode op het atelier om te poseren. Tussentijds wordt de voortgang besproken. Ik boetseer in klei of in was. Na goedkeuring van het ontwerp wordt het portret in brons of kunsthars gegoten of, in geval van keramiek, gebakken in de oven. De keuze voor de kleur van het brons of de kunsthars (het patina) en het soort sokkel gaat in overleg.

Leveringstijd en prijzen
U moet er rekening mee houden dat het maken van het beeld, het gieten in brons of kunsthars door de (brons)gieter, het afwerken en het patineren enige maanden in beslag neemt. Het is mogelijk meerdere exemplaren af te gieten.
Een beeld in keramiek kan sneller en is altijd een unicum.
De prijzen zijn op aanvraag verkrijgbaar en zijn afhankelijk van materiaal en grootte.

Overige activiteiten
Naast portretten maak ik vrij werk, zowel beelden, schilderijen als tekeningen.
Vanaf 2007 tot 2015 heb ik gewerkt voor Galerie en beeldentuin Sous-Terre. Een grote galerie met meerdere vestigingen in het land.

 

Voor informatie graag mailen naar Montfoorts Kunstenaars Collectief.

 

Inloggen

lijn