Trineke de Jong, kunstschilder.

Mijn kunstzinnige loopbaan begon in 1980 met de opleiding "Creatieve Handvaardigheid" inUtrecht.

Daarna ben ik gaan boetseren en beeldhouwen naar model. Later bij "Artibus" in Utrecht maakte ik kennis met het platte vlak naast het ruimtelijk werken. Ik ontdekte dat het platte vlak mij meer boeide. Ik ben gaan tekenen en schilderen naar model.

Ik heb jaren lang les gehad bij "Het Kunstenhuis" in Zeist en bij verchillende kunstenaars gewerkt. Uiteindelijk heb ik gekozen voor schilderen met olieverf op een linnen ondergrond.

Na 4 jaar in de Academieklas bij Noor van Os in Vreeswijk, waar de nadruk lag op model schilderen, werkte ik aan de voorbereiding naar vrij kunstenaarschap.

Ik ben lid van de kunstenaarsvereniging "Artiplu" in Leusden en lid van het Montfoorts Kunstenaars Collectief.

Mijn schilder thema's zijn divers: verstilde landschappen, oude fabrieken, bloemen, uitvergrote onderwerpen die vervreemding oproepen. Verstilling vind ik een prettig onderwerp in mijn schilderwerk. De ntuur biedt mij dagelijks beelden die geschilderd mogen worden. Maar bloemen en met name tulpen, zijn veelvuldig aanwezig in mijn oevre. Ik schilder ze uit mijn hoofd, de compositie ontstaat tijdens het schetsen op papier. Daarna maak ik een onderschildering op linnen met de rietpen, acrylverf of verdunde olieverf. Dan begint het schilderen met olieverf laag over laag, soms met penseel, soms met het paletmes.

Ook werd ik geïnspireerd door de fresco's van Michelangelo. Waarvan ik hierna verschillende studies heb gemaakt.

Sinds 2007 exposeer ik regelmatig. 

Leusden, december 2018
 

www.montfoortskunstenaarscollectief.nl

www.artiplu.nl

e mail: ca.dejong@kpnmail.nl

mobiel: 06 23 22 16 08

 

 

Inloggen

lijn